21. listopadu 2019

Na Světový den rakoviny pankreatu se budovy po celém světě zahalily do fialové. Také pacienti trpící touto chorobou, jejich rodiny a přátelé oblékli fialovou. Cílem této akce bylo zahájení diskuze o rizikových faktorech, které rakovinu pankreatu mohou způsobit, příznacích onemocnění, naléhavé potřebě včasné diagnostiky a o důležitosti podpory všech pacientů a jejich blízkých. Za tímto účelem se na Světový den rakoviny pankreatu spojilo až třicet zemí na šesti kontinentech a více než 80 organizací.

21. listopadu v ČR

V České republice vyjádřilo v tento den podporu pět měst.

V Praze se tento rok opět zapojil Úřad městské části Praha 13, který rozsvítil na fialovo svou radniční a zaměstnanci se oblékli do fialové. Fialovou na podporu oblékli také zaměstnanci a studenti ZŠ Mohylová.

1

2

V Praze nás podpořila i Kavárna dobrodruha, která na Světový den rakoviny pankreatu oblékla své zaměstnance do fialové.

Dalšími zapojenými městy byl Olomouc, který rozsvítil radniční budovu a galerii města Olomouce. Město Zlín, které nasvítilo radnici a informovalo o Světovém dni rakoviny pankreatu prostřednictvím svých oficiálních stránek https://www.zlin.eu/radnice-se-rozsvitila-na-fialovo-aktuality-5288.html.

Rozsvícení radniční budovy a uveřejnění příspěvku o Světovém dni rakoviny pankreatu zajistilo také město Hradec Králové https://www.hradeckralove.org/mesto-se-pripojuje-ke-kampani-pro-svetovy-den-rakoviny-pankreatu/d-70875.

Tento rok se také zapojily Vratislavice nad Labem, ve kterých svítil fialově kostel Nejsvětější Trojice, a Divadlo J. K. Tyla v Plzni, které rozsvítilo novou scénu.

Všem tímto velice děkujeme za podporu a spolupráci. Děkujeme také všem ostatním, kteří vyjádřili podporu a zapojili se – oblékli se do fialové, rozsvítili svíčku, sdíleli naše příspěvky a pomohli tak rozvířit diskuzi na téma rakoviny slinivky břišní.

 

 

Sdílejte tento článek