EVROPSKÁ SÍŤ PACIENTŮ A PEČOVATELŮ

Digestive Cancer Europe (DiCE) usiluje o vytvoření evropské sítě pacientů a pečovatelů, kteří si najdou čas pro poskytnutí informací a návrhů v rámci činnosti organizace.

Hledají se pacienti a pečovatelé, kteří mají takovou znalost anglického jazyka, aby se mohli účastnit mezinárodních projektů, ať už virtuálních nebo tváří v tvář. Rádi bychom získali skutečné pacienty, nikoli zástupce pacientů, jelikož jsou pro nás důležité osobní zkušenosti jednotlivců. Není nutná specifická znalost zdravotnického systému či léčby.

V ideálním případě bychom chtěli mít síť s několika desítkami jedinců pro každý typ rakoviny trávicího traktu:

  • jícnový / žaludeční
  • kolorektální
  • pankreatický
  • jaterní / biliární trakt
  • vzácné

Potřeba informací

Partneři (akademie, vláda, zdravotnické organizace a další) stále častěji žádají společnost DiCE o informace o pacientech na různá témata. Důvodem je vyvoj lepších léků, zajištění lepší léčby nebo tvorba úspornější technologie.

Rovněž DiCE zahajuje vlastní projekty, pro které jsou informace o pacientech z celé Evropy velice cenné.

Anonymita a smlouvy

Smlouvy uzavírá společnost Digestive Cancer Europe. Anonymita pacienta je zaručena. U důvěrných projektů budou s jednotlivými pacienty uzavřeny dohody o mlčenlivosti.

Proč se zúčastnit?

Především proto, že veškeré vynaložené úsilí povede ke zlepšení přístupu k pacientům ze strany našich partnerů. Vaše informace jsou opravdu cenné a důležité pro naše partnery, aby mohli rozvíjet své iniciativy s co nejlepším dopadem na pacienty.

Současně nabízíme také příležitost podělit se o nápady a zkušenosti s ostatními pacienty v Evropě, kteří čelí stejné diagnóze.

Pokud máte zájem být součástí této skupiny, zašlete prosím své kontaktní údaje (viz požadované údaje níže) Kateřině Filipové na email: [email protected].

Požadované údaje

Jméno a příjmení

 

Emailová adresa

 

Jste pacient nebo pečovatel

 

Typ rakoviny

 

Fáze rakoviny

 

Rok diagnostiky

 

Město

 

Stát

 

Stát, kde proběhla léčba

 

Rok narození

 

Pohlaví

 

Úroveň anglického jazyka

 

 

O Digestive Cancer Europe (DiCE)

DiCE je evropská zastřešující organizace národních asociací zastupujících pacienty s rakovinou trávicího traktu – kolorektální, jícnové, žaludeční, pankreatické a vzácné druhy rakoviny. Posláním DiCE je přispívat k prevenci, včasné diagnostice a snížené úmrtnosti na rakoviny trávicího traktu a ke zvýšení celkového přežití a kvality života.

Sdílejte tento článek