Krása podpořila osvětu

Ve Fashion clubu v Praze proběhla akce Onkofashion & Onkobeats občanského sdružení OnkoMaják. Součástí programu byla malá módní přehlídka oblečení pro zdravotníky společnosti Cadenza, které se zúčastnily některé letošní finalistky soutěže Česká Miss a finalisté soutěže Gay roku. Dále na této akci vystoupila Leona Gyöngyösi a Jaro Smejkal, Lucie Smolíková a její pes Angel, saxofonista René Junior, akce se účastnil patron OnkoMajáku Miroslav Etzler, který přizval svého kamaráda Petra Motlocha.  Celou akci moderovali Veronika Sasková a Kája Pavlíček.

S radostí můžeme oznámit, že se na akci Onkofashion & Onkobeats vybralo 55 000 Kč a akci navštívilo více než 500 lidí. Celý vítěžek ze vstupného bude financovat další zastávky Střevotour, což je osvětové putování s nafukovací maketou tlustého střeva po České republice.

Střevotour se zaměřuje na poskytování informací o prevenci a léčbě onkologických onemocnění. Za první půl rok navštívil tento projekt 9 měst, 12 výstav, prošlo 5 000 lidí a najezdilo se 3 050 km po celé ČR. Návštěvníci Střevotour mají možnost projít se modelem tlustého střeva o rozměrech 9 x 4 metry a prohlédnout si, jak vypadá tlusté střevo uvnitř. Uvidí nejen zdravou sliznici, ale také choroby, které tlusté střevo nejčastěji postihují. Maketou provádí zkušení průvodci – lékaři, zdravotní sestry nebo studenti vyšších ročníků medicíny. Tím máme jistotu, že jsou lidem poskytovány správné informace a každý návštěvník má možnost klást otázky přímo zdravotníkům, kteří problematiku včasného záchytu a léčby rakoviny tlustého střeva a konečníku ovládají.

 

Sdílejte tento článek